logo

Schlüter®-DILEX-F

Anvendelse og funktion

Schlüter-DILEX-F er en præfabrikeret plastprofil til optag af bevægelser med et ganske smalt, udskifteligt blødt indlæg af specialsilikone til integrering i flisebelægninger. Indlægget fås i 10 forskellige farvenuancer. De trapezformet perforerede forankringsben af hård genbrugs-PVC forankres i fliseklæberen under fliserne og leder eventuelle bevægelser videre til bevægelseszonen. Der optages tryk- og trækbevægelser. Bevægelseszonen af specialsilikone med integreret stræksikring monteres efterfølgende og er i monteret tilstand ca. 3,5 mm bred, hvilket svarer visuelt nogenlunde til de øvrige mørtelfugers bredde.

Bevægelseszonens lille bredde giver mulighed for en begrænset bevægelsesoptagelse, som skal overholdes alt efter kravene i forbindelse med objektet. Schlüter DILEX-F kan anvendes som bevægelsesfuge i flisebelægninger. Vi anbefaler anvendelse i forbindelse med vores afkoblingsmåtter fra Schlüter-DITRA produktserien.

Forventes større bevægelser i belægningskonstruktionen, anbefaler vi gerne alternative produkter fra DILEX-produktserien, f.eks. Schlüter-DILEX-KS.

Ud over i boligarealer kan DILEX-F også anvendes i områder med moderate belastninger, som f.eks. i kontor-/salgslokaler eller bilhuse.


Schlüter®-DILEX-F

Bearbejdning

  1. DILEX-FCS vælges i forhold til flise- og mørteltykkelse.
  2. Der hvor profilen skal udlægges, påføres fliseklæber med en tandspartel.
  3. DILEX-FCS trykkes ind i klæberlaget med det trapez-perforerede forankringsben og justeres (billede 1).
  4. Det trapezperforerede forankringsben spartles heldækkende til med fliseklæber. Tilsmudsning af det lodrette profilben skal undgås.
  5. De efterfølgende fliser trykkes godt ned i fliseklæberen uden fuge til monteringsprofilen. Fliserne skal udlægges heldækkende i profilområdet (billede 2). Fliseoverfladen skal så vidt muligt flugte med den orange beskyttelsesafdækning. Det skal undgås, at der kommer fliseklæb ud mellem profil og flise, og det skal i givet fald fjernes med det samme (billede 2).
  6. Belægningsfladen fuges efterfølgende med egnet fugemateriale. De fuger, der er forsynet med DILEX-F, springes over (billede 3).
  7. Når der er færdigfuget og rengjort, fjernes/ trækkes den orange beskyttelsesafdækning af (billede 4). I dette område renses fugerne/flisekanterne for overskydende mørtel eller urenheder. Hertil benyttes siden C af den medfølgende monteringshjælp, og det overskydende materiale fjernes med en støvsuger (billede 5).
  8. DILEX-FIS trykkes ind i profilkammeret ved hjælp af monteringshjælpens sider A og B (billede 7). Brug af vand ved hjælp af forstøver eller lign. understøtter anbringelsen af den bløde zone (billede 6). Ved fugekryds kan indlægget lægges helt i én retning, og de bløde zoner fra de tilstødende sider lægges op til dette.

Schlüter®-DILEX-F

Materiale

Schlüter-DILEX-FCS er en smal præfabrikeret profil til optag af bevægelser, med trapezformet perforererede forankringsben i siderne, fremstillet af hård genbrugs-PVC. Den nederste bevægelseszone og den orange beskyttelsesafdækning består af blødt CPE.

Schlüter-DILEX-FIS er et indlæg i krydsbundet silikonemateriale med integreret stræksikring, som kan udskiftes efterfølgende ved behov.

Materialeegenskaber og anvendelsesområder:
Profilen er modstandsdygtig over for de almindeligvis forekommende kemiske belastninger og indstillet til at være svampog bakterieresistent. Overfladebehandlingen af den bløde zone DILEX-FIS forhindrer smudspartikler i at sætte sig fast.

I særlige enkeltstående tilfælde skal det afklares, om den påtænkte materialetype kan anvendes – alt efter de forventede kemiske, mekaniske eller øvrige belastninger. DILEX-FIS-indlægget er UV-bestandigt og uden blødgøringsmidler.

DILEX-F bruges som bevægelsesfuge til arealopdeling af indendørs flisebelægninger lagt ved hjælp af tyndlagsmetoden. Her anbefales det at anvende afkoblingsmåtter fra DITRA-produktserien.

Kræver rummets størrelse bevægelsesfuger i fladen, kan det nødvendige bevægelsesoptag opnås ved at øge antallet af DILEX-F i fladen. Profilerne egner sig ikke til anvendelse over bygningsskillefuger.


Schlüter®-DILEX-F

Bemærk

Schlüter-DILEX-F er indstillet til at være resistent over for svampe og bakterier, og kræver ingen særlig pleje eller vedligeholdelse. Rengøringen sker under rengøringen af flisebelægningen med almindelige husholdningsrengøringsmidler.


Schlüter®-DILEX-F

Produkter


Schlüter®-DILEX-FCS

Schlüter-DILEX-FCS er en profil til optagelse af bevægelse med sideelementer af hård PVC-regenerat, som danner en ca. 3,5 mm smal bevægelsesfuge uden kantbeskyttelse og uden cementbinding. Den integrerede beskyttelsesafdækning fjernes efter fliselægningen for at gøre plads til indlægget Schlüter-DILEX-FIS.

Schlüter®-DILEX-FCS


Schlüter®-DILEX-FIS

Schlüter-DILEX-FIS er et indlæg af platinbundet silikone-rullemateriale til smalle bevægelsesfuger med en synlig flade på ca. 3,5 mm. Fås i gængse fugefarver som vist nedenfor. Indlægget kan hurtigt trykkes jævnt ind i den allerede anbragte monteringsprofil Schlüter-DILEX-FCS med den medfølgende monteringshjælp. Uønsket længdeændring undgås takket være den indbyggede stræksikring.

Schlüter®-DILEX-FIS

INFO:
Monteringshjælpen er inkluderet i leveringsomfanget.

Tilføj farve til varenr. (f.eks. FIS 300 C)
* Farver: BW - C - DA - FG - G - GS - HB - PG - SG - SP


Schlüter®-DILEX-F


Schlüter®-DILEX-F

Video

Her finder du alle tilgængelige videoer om dette produkt og dets anvendelsesmuligheder.


Schlüter-DILEX-F: Den smalle bevægelsesfuge direkte fra rulle
image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?

Vigtige ekstrainformationer

om vores produkter og produktvarianter finder du her:

image
Metaloverflader
Et overblik: Fra "Rustfrit stål" til "Aluminium toscana bronze"

Forklaring "Varianter"

Til en ensartet og overskuelig udformning af tabellerne anvender vi følgende symboler og forkortelser:

image image image image

= også med en længde på 3 m

= Easycut

= Easyfill

= Specialudstansning (radiusudstansning) kan leveres

 

Mål: 
H = højde
L = længde
B = bredde


Emballagebetegnelser:
PL = Euro-palleemballage
KV = kasseemballage
BV = bundtemballage (alle profiler er pakket i et bundt med 10 stk., hvis ikke udtrykkeligt anført anderledes.)
P = pakkeemballage
R = rulle
St. = stk.