logo

Vedvarende vedligeholdelsesfrie og hygiejnisk rene bevægelsesfuger

Ved flisebelægningers kanter skal der placeres bevægelsesfuger, hvis opgave består i at udligne formforandringer.

Sædvanligvis lukkes disse fuger af med en silikonemasse. Her taler man også om de såkaldte vedligeholdelsesfuger.
Det betyder: Med jævne mellemrum river fugemassen af og skal fornys (= vedligeholdes). Det samme gør sig gældende for tilslutningen af brusebeholdere og badekar.

Schadensbild

Udfordringen: Nedrivning og skimmel- og svampdannelse ved silikonefuger

Ud over de afrevne fuger ser man i fugtbelastede rum også altid steder, hvor der har dannet sig skimmel på silikonen. 

Løsningen: Bevægelsesprofiler fra Schlüter-Systems

Med Schlüter®-DILEX profiler kan du fremstille bevægelsesfuger, som i modsætning til silikonefuger er varigt vedligeholdelsesfri. De medforarbejdes i forbindelse med fliselægningen og forankres fast i flisebelægningen. En efterfølgende arbejdsproces er ikke længere nødvendig. Dilex-profiler er nemme at rengøre og indstillet til at være svampe- og bakterieresistente. På den måde opstår der ikke nogen grobund for svampe og bakterier.
Det er ikke længere nødvendig med en omkostningstung udrivning og fornyelse af revnede eller skimmelbefængte silikonefuger med jævne mellemrum.

Til fuger i gulv-/væg-tilslutninger anbefaler vi Schlüter®-DILEX-EK og -DILEX-RF. Disse profiler i to dele har en not-/fjeder-forbindelse og kan optage vertikale bevægelser op til 8 mm. På den måde opfanges også kantnedsænkninger af cementkonstruktioner uden problemer.
Til en hurtig og ren udførelse af vægges indre hjørner anbefaler vi 1-dels hjørneprofilerne Schlüter®-DILEX-EKE og -DILEX-EF. De danner et særligt smalt fugebillede.

Til en fleksibel tilslutning af flisebelægningen ved badekar og brusebeholdere tilbyder Schlüter-Systems profilen Schlüter®-DILEX-AS. Den danner en harmonisk overgang fra belægningen til indbygningsdelen, forhindrer effektivt, at der opstår akustiske broer, og reducerer overførslen af bygningslyd.

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter-DILEX-AS er en fleksibel samlingsprofil til monteringsdele såsom badekar, brusekar, dør- og vindusrammer.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter-DILEX-EK er en todelt hjørneprofil, der er lavet af stift genbrugs-pvc og blødt plast med en not- og ferforbindelse og et integreret flisekammer. Den bruges til at fremstille vedvarende fleksible og vedligeholdelsesfrie fuger mellem gulve og vægge eller gulve og sokkelfliser.
Schlüter-DILEX-RF er en todelt hjørneprofil, der er lavet af stift genbrugs-pvc og blødt plast for at få slidstærke, fleksible og vedligeholdelsesfrie fuger mellem gulve og vægge eller gulve og sokkelfliser.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter-DILEX-EF er en hjørneekspansionsprofil, der effektivt absorberer ekspansion i hjørner på indervæggen og ved gulv-/vægovergange i anvendelser, hvor der ikke forventes stor ekspansion.
Schlüter-DILEX-EKE er en fleksibel hjørneprofil i én del af hårdt/blødt plast til indvendige væghjørne eller til gulv-vægtilslutningen. Profilen råder over et integreret flisekammer og kan anvendes ved ikke-svømmende belægningskonstruktioner.
læs videre

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?