logo
Trittschalldämmung

Trinlydsisolering for renoveringsprojekter

Schlüter®-DITRA-SOUND: Et middel mod trinlyd

Kraften ligger i roen. Derfor et det vigtigt for alle at kunne slappe af i ens egne fire vægge efter en hård dag fuld af lyde.

Men det fungerer - især i flerfamiliehuse - kun, hvis de enkelte etager også har en velfungerende trinlydsisolering, som reducerer støjgenerne til tålelige 46-53 decibel (efter DIN 4109). Netop i gamle bygninger mangler dette ofte. Årsagen til det er, at en efterfølgende lydisolering indtil nu kun kunne installeres med stort besvær, da den normalt monteres under pudslaget. Schlüter-Systems går en anden vej med den innovative løsning Schlüter®-DITRA-SOUND.

Herved drejer det sig om en kraftig polyetylen-folie, som på for- og bagsiden er forsynet med et bærevæv, og som lægges med fliseklæb mellem underlaget og den øverste belægning. Trinlydsoverførslen til nærliggende rum reduceres markant, og gulvbelægningen af høj kvalitet, udført med fliser eller natursten, forbliver fri for revner og andre skader.
Ved renoveringer kan revner i pudslaget, som kun forventes at få små forandringer i bredden og desuden ingen højdeforskydning, udbedres med Schlüter®-DITRA-SOUND.

Allerede en reducering på 10 decibel optages af det menneskelige øre som en halvering af støjintensiteten, hvilket skaber en øget boligkvalitet. Schlüter®-DITRA-SOUND bevirker endda en trinlydsisolering på 13 decibel (efter DIN EN ISO 140-8).

Schlüter®-DITRA-SOUND har derudover endnu en støjsænkende egenskab: Isoleringsmaterialer, f.eks. af mineraluld eller hårdt skum, med et stort volumen, som kan presses sammen, kan gennem hulrum under en hård belægning føre til den såkaldte trommeeffekt. Denne effekt minimeres gennem den kraftige folie fra Schlüter-Systems, der ikke kan komprimeres.

Ved at anvende DITRA-SOUND-pladerne til trinlydsisolering ændres gulvets konstruktionshøjde kun minimalt, fordi lagtykkelsen kun er på 3 mm. Fordi polyetylen også stort set er ufølsom over for påvirkninger fra vandige opløsninger, salte, syrer, lud, olier og de fleste organiske opløsningsmidler, er anvendelsen af Schlüter®-DITRA-SOUND desuden velegnet i områder, hvor sådanne stoffer bruges.

Pladerne, som kan skæres med en cutter, bliver herved trykket heldækkende ind i den velegnede, hydraulisk størknende fliseklæber, som bliver påført med en fortanding på 3 x 3 eller 4 x 4 mm, med en murske eller en trykrulle, så den bærende filt på undersiden kan forankre sig mekanisk i klæbematerialet. Her skal man være opmærksom på dilatationsfuger i pudslaget, som skal overtages med den samme bredde.

For at forhindre, at der dannes akustiske broer fra belægningen til underlaget gennem fliseklæber, som bliver trykket igennem pladerne, behandles stødene efterfølgende med den selvklæbende stødoverdækning Schlüter®-DITRA-SOUND-KB. Ved vægtilslutninger stilles kantbåndet Schlüter®-DITRA-SOUND-RSK tilsvarende, så der også her ikke kan dannes akustiske broer mellem fliseklæber og væggen.

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?