logo

Schlüter®-RONDEC

Anvendelse og funktion

Schlüter-RONDEC er en afslutningsprofil til udvendige væghjørner på flisebelægninger og byder på en god kantbeskyttelse. Profilens udvendige flade danner et symmetrisk afrundet udvendigt hjørne af flisebelægninerne. Gennem den integrerede fugepind defineres et fugekammer til flisen.

Profilerne, der kan leveres i forskellige materialer, farver og overflader, gør det muligt at afstemme belægningens udvendige kanter farvemæssigt efter flisernes og fugernes farver eller også at skabe spændende kontraster ved den dekorative udformning.

Schlüter-RONDEC-E og -A elokseret passer sammen med Schlüter-DESIGNLINE som bort.

Ud over profilernes dekorative virkning beskyttes fliserne i kantområdet effektivt mod beskadigelser gennem mekanisk påvirkning. Schlüter-RONDEC af rustfrit stål er særlig slidstærk som kantbeskyttelse og kan også anvendes som gulvafslutning eller trappekant.

Ligeledes kan man med Schlüter-RONDEC fremstille afslutninger, hjørner eller sokkeltildækninger på andre belægningsmaterialer, som f.eks. tæppe, parket, naturstensfliser eller spartlinger med epoxidharpiks.

Til en nem og smuk forbindelse af Schlüter-RONDEC profilerne til ind- og udvendige hjørner fås passende formstykker samt forbindelsesled og endekapper til udvalgte materialer.


Schlüter®-RONDEC

Bearbejdning

 1. Profilhøjden på Schlüter-RONDEC skal vælges i forhold til flisernes tykkelse, og monteringstypen.
 2. Der, hvor flisebelægningen skal begrænses, påføres fliseklæber med en tandspartel. Hvis Schlüter-RONDEC bearbejdes ved et udvendigt væghjørne, lægges der først fliser på den ene væg, derefter påføres der fliseklæber i hjørneområdet af den anden væg.
 3. Schlüter-RONDEC trykkes ind i klæberlaget med det perforerede forankringsben.
 4. Det perforerede forankringsben spartles heldækkende til med fliseklæber, og den åbne afrunding udfyldes med fliseklæber.
 5. De tilstødende fliser skal lægges over en så stor flade som muligt, og justeres, så den øverste kant af profilen flugter med flisen. Bemærk: For at kompensere for dimensionstolerancer i belægningsmaterialet kan profilen rykkes lidt frem eller tilbage i vægområdet. I gulvområdet må profilen ikke være højere end belægningens overflade, men snarere ca. 1 mm lavere.
 6. Flisen lægges mod fugepinden på siden, på den måde sikres der en jævn fuge på 1,5 mm. Ved rustfrit stål-, messing og PRG-profiler friholdes en fuge på ca. 1,5 mm. Fugerummet fra fliserne hen til profilen skal udfyldes fuldstændigt med fugemørtel.
 7. Følsomme overflader skal bearbejdes med materiale og værktøj, som ikke forårsager ridser eller beskadigelser. Tilsmudsninger gennem mørtel eller fliseklæber, særligt ved aluminium skal fjernes omgående.
 8. Til ind- og udvendige hjørner fås passende hjørnestykker.

Schlüter®-RONDEC

Materiale

Profilen kan leveres i følgende materialeudførelser:

 • E = rustfrit stål

V2A materialenr. 1.4301 = AISI 304
V4A materialenr. 1.4404 = AISI 316L

 • EB = rustfrit stål børstet
 • EP = rustfrit stål poleret
 • MC = messing forkromet
 • AE = alu natur mat elokseret
 • AK = alu kobber mat elokseret
 • AM = alu messing mat elokseret
 • AT = alu titan mat elokseret
 • ACG = alu krom skinnende elokseret
 • AKG = alu kobber skinnende elokseret
 • AMG = alu messing skinnende elokseret
 • ATG = alu titan skinnende elokseret
 • ACGB = alu krom børstet elokseret
 • AGSB = alu graphit-sort børstet elokseret
 • AKGB = alu kobber børstet elokseret
 • AMGB = alu messing børstet elokseret
 • ATGB = alu titan børstet elokseret
 • AC = alu kulørt belagt
 • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems*
 • TS = alu strukturbelagt
 • PRO = PVC kulørt
 • PRG = PVC kulørt

Materialeegenskaber og anvendelsesområder:

Schlüter-RONDEC fremstilles i mange forskellige materialer og overflader. Anvendeligheden af profilen ved kemisk eller mekanisk belastning skal afklares i forhold til det pågældende behov. Efterfølgende kan der kun gives nogle generelle oplysninger.

Schlüter-RONDEC-MC (messing forkromet) er særlig velegnet til væghjørner og afslutninger, f.eks. passende til kromarmaturer på badeværelser. Synsflader skal beskyttes mod slibende eller kradsende belastning. Mørtel eller fugemateriale skal fjernes omgående.

Schlüter-RONDEC-E (rustfrit stål) af materiale 1.4301 (V2A) eller materiale 1.4404 (V4A) er særlig velegnet, når der forventes høj mekanisk eller kemisk belastning. Anvendelsesområder er f.eks. i fødevareindustrien, bryggerier, mejerier, storkøkkener og på sygehuse samt også i private boliger. Alt efter forventet belastning kan man vælge mellem legeringerne materiale 1.4301 og 1.4404. Ved højere belastninger, som f.eks. i svømmehaller (fersk vand), anbefaler vi anvendelsen af 1.4404. Også rustfrit stål af kvaliteten 1.4404 er ikke bestandigt over for alle kemiske belastninger som f.eks. salt- og flussyre samt bestemte klor- og solekoncentrationer. Dette gælder i nogle tilfælde også for sole-havvandsbassiner. Særlige forventelige belastninger skal derfor altid afklares på forhånd.

Schlüter-RONDEC-AE / -ACG / -ACGB / -AM / -AMG / -AMGB / -AK / -AKG / -AKGB / -AT / -ATG / -ATGB (aluminium elokseret): Aluminiummet udviser en overflade, der er blevet forædlet af det elokserede lag, og den ændrer sig ikke mere ved almindelig anvendelse. Synsflader skal beskyttes mod slibende eller kradsende belastning. Aluminium er følsomt over for alkaliske midler. Cementholdige materialer virker alkalisk i forbindelse med fugt og kan alt efter koncentration og indvirkningstid føre til korrosion (dannelse af aluminiumhydroxid). Derfor skal mørtel- eller fugemateriale på synsflader fjernes omgående, og nyligt udlagte belægninger må ikke tildækkes med folie. Ilæg profilen heldækkende i kontaktlaget hen til flisen, så der ikke samler sig vand i hulrummene.

Schlüter-RONDEC-PRO/-PRG (kulørt PVC) er fremstillet af gennemfarvet hård PVC og ufølsom over for bøjning og ridser. Materialet er UV-stabiliseret, men udendørs ikke vedvarende farvestabil. Ikke egnet til hjørne- eller belægningsafslutninger med kraftig mekanisk belastning, f.eks. på trinkanter eller gulvafslutninger.

Schlüter-RONDEC-AC (alu farvebelagt): Aluminiummet er tilsvarende forbehandlet og belagt med pulverlak. Belægningen er farvestabil, UV- og vejrbestandig. Synlige flader skal beskyttes mod en skurrende eller ridsende belastning.

Ved Schlüter-RONDEC-TS (Alu Toscana belagt) drejer det sig om overflader med naturkarakter (yderligere egenskaber, se Schlüter-RONDEC-AC).


Schlüter®-RONDEC

Oplysninger

Schlüter-RONDEC kræver ingen særlig vedligeholdelse eller pleje. Ved følsomme overflader må der ikke anvendes slibende rengøringsmidler.

Beskadigelser af de elokserede lag kan kun udbedres gennem overlakering. Rustfrit stål får gennem behandlingen med krompolitur e.l. en skinnende overflade.

Overflader af rustfrit stål, som er udsat for påvirkning fra atmosfæren eller aggressive medier, bør rengøres periodisk med et mildt rengøringsmiddel. Regelmæssig rengøring gør ikke blot, at det rustfrie stål ser rent og pænt ud, men er også med til at sænke risikoen for korrosion. De rengøringsmidler, der bruges, må ikke indeholde saltsyre og flussyre.

Kontakten med andre metaller som f.eks. normalt stål skal undgås, da det kan føre til fremmedrust. Dette gælder også for værktøj som spartler eller ståluld f.eks. til fjernelse af mørtelrester. Ved behov anbefaler vi anvendelsen af rustfrit stål-rengøringspolitur Schlüter-CLEAN-CP.


Schlüter®-RONDEC


<a name='pro'></a>Schlüter®-RONDEC-PRO

Schlüter-RONDEC-PRO er symmetrisk afrundet for at beskytte og dekorere flisebelagte væghjørner og andre flisebelagte kanter. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='pro'></a>Schlüter®-RONDEC-PRO


Schlüter-RONDEC-E/PRO


Schlüter-RONDEC-I/PRO

* Tilføj farvekoden, f.eks. PRO 60 BW, for at fuldende varenummeret.
    Farver: AP – BH – BW – CA – G – GS – HB – HG – NB – PG – SP – W

** Tilføj farvekoden, f.eks. PRO 125 BW, for at fuldende varenummeret. 
    Farver: BW – PG – WFarver L = 3,00 m: BW - PG - W

Som supplering til 3 m-længder art.-nr. „/300“ (f.eks. PRO 60/300).


<a name='prg'></a>Schlüter®-RONDEC-PRG

Schlüter-RONDEC-PRG er symmetrisk afrundet for at beskytte og dekorere flisebelagte væghjørner og andre flisebelagte kanter.

<a name='prg'></a>Schlüter®-RONDEC-PRG


Schlüter-RONDEC-E/PRG


Schlüter-RONDEC-I/PRG

* Tilføj farvekoden, f.eks. PRG 60 BW, for at fuldende varenummeret. 
    Farver: BW – PG – W

Som supplering til 3 m-længder art.-nr. „/300“ (f.eks. PRG 60/300).


<a name='a'></a>Schlüter®-RONDEC-A

Schlüter-RONDEC-A elokseret er symmetrisk afrundede profiler med en integreret fugeafstand til ydervægshjørner eller kanter på overfladebelægning. De findes i aluminium med forskellige elokserede finish. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='a'></a>Schlüter®-RONDEC-A


Schlüter-RONDEC-A

Ud- og indvendige hjørner, der passer til overfladerne på profilerne Schlüter-RONDEC-A.

Schlüter-RONDEC-A


Schlüter-RONDEC-ACG


Schlüter-RONDEC-ACGB


Schlüter-RONDEC-AM


Schlüter-RONDEC-AMG


Schlüter-RONDEC-AMGB


Schlüter-RONDEC-AK


Schlüter-RONDEC-AKG


Schlüter-RONDEC-AKGB


Schlüter-RONDEC-AT


Schlüter-RONDEC-ATG


Schlüter-RONDEC-ATGB


Schlüter®-RONDEC-AGSB

Bemærk: Schlüter-RONDEC-A profiler i 15 mm højde fås ikke med radiusudstansning.

Som supplement til 3 m-længder art.-nr. „/300“(f.eks. RO 60 AE/300).


Schlüter-RONDEC-A/V

* Suppler varenr. med overflade (f.eks. ED/RO 90 ACGB). 
    AGBE-Overflader: ACG – ACGB – AE

** Suppler varenr. med overflade (f.eks. ED/RO 125 AE).
    AGBE-Overflader: ACG – ACGB – AE – AT – ATG – ATGB

*** Suppler varenr. med overflade (f.eks. EV/RO 60 AK). 
    AGBE-Overflader: ACG – ACGB – AE –AGSB – AK – AKG – 
    AKGB – AM – AMG – AMGB – AT – ATG – ATGB


<a name='e'></a>Schlüter®-RONDEC-E

Schlüter-RONDEC-E er symmetrisk afrundede profiler til udvendige væghjørner. De findes i rustfrit stål med forskellige finish.

<a name='e'></a>Schlüter®-RONDEC-E


Schlüter-RONDEC-EB


Schlüter-RONDEC-EB/EK

* Kan bruges til Schlüter®-RONDEC-E og -EB.


Schlüter-RONDEC-E/RO


Schlüter-RONDEC-EP


Schlüter-RONDEC-E/RO


Schlüter-RONDEC-E/RO EP


Schlüter-RONDEC-E V4A


Schlüter-RONDEC-E/EV V4A


Schlüter-RONDEC-E/V


Schlüter-RONDEC-E/RO EB


Schlüter-RONDEC-EV/RO


Schlüter-RONDEC-EV/RO EB


Schlüter-RONDEC-EV/RO EP


Schlüter-RONDEC-I/RO


Schlüter-RONDEC-I/RO


Schlüter-RONDEC-I/RO EB


Schlüter-RONDEC-I/RO EP


Schlüter-RONDEC-IV/RO


<a name='mc'></a>Schlüter®-RONDEC-MC

Schlüter-RONDEC-MC er symmetrisk afrundede profiler til ydervægshjørner eller kanter på overfladebelægninger. De findes i messing med en forkromet finish.

<a name='mc'></a>Schlüter®-RONDEC-MC


Schlüter-RONDEC-EV/RO


Schlüter-RONDEC-E/RO


Schlüter-RONDEC-IV/RO


Schlüter-RONDEC-I/RO


<a name='ac'></a>Schlüter®-RONDEC-AC

Schlüter-RONDEC-AC er symmetrisk afrundede profiler med en integreret fugeafstand til ydervægshjørner eller kanter på overfladebelægning. De findes i farvebelagt aluminium. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='ac'></a>Schlüter®-RONDEC-AC


Schlüter-RONDEC-AC MyDesign

Vi printer profiler med dit ønskede design. Dette produkt er en del af vores nye MyDesign-program i forskellige varianter. Alle oplysninger, f.eks. om bestillingsprocessen, er tilgængelige på vores MyDesign-hjemmeside.

Schlüter-RONDEC-AC MyDesign


 Schlüter®-RONDEC-AC MyDesign

Dette produkt er en del af vores nye MyDesign-program i forskellige varianter, så det fås i 190 RAL-Classic-farvenuancer. Alle oplysninger, f.eks. om bestillingsprocessen, er tilgængelige på vores MyDesign-hjemmeside.

 Schlüter®-RONDEC-AC MyDesign

* Tilføj højde til varenr. (f.eks. C / RO 60 A)


Schlüter-RONDEC-AC/ED


Schlüter-RONDEC-AC/ID

Tilføj farvekoden (f.eks. RO 100 G) for at fuldende varenummeret

* Farver L = 2,50 m: BH – BW – G – GM – GS – HB – HG – MBW – MGS – PG – W
** Farver L = 2,50 m: BH – BW – MBW – MGS – PG – W

Farver L = 3,00 m: BW - MBW - MGS - PG - W


Schlüter®-RONDEC-A/V


<a name='ts'></a>Schlüter®-RONDEC-TS

Schlüter-RONDEC-TS er en førsteklasses afslutningsprofil af aluminium med en speciel strukturering og tekstur til ydre væghjørner og afslutninger af flisebelægninger. Profilens synlige flade danner en retvinklet udformning af yderhjørnet. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='ts'></a>Schlüter®-RONDEC-TS


Schlüter®-RONDEC-TSB


Schlüter®-RONDEC-TSBG


Schlüter®-RONDEC-TSC


Schlüter®-RONDEC-TSDA


Schlüter®-RONDEC-TSG


Schlüter®-RONDEC-TSOB


Schlüter®-RONDEC-TSLA


Schlüter®-RONDEC-TSR


Schlüter®-RONDEC-TSSG


Schlüter®-RONDEC-MBW


Schlüter®-RONDEC-MGS


Schlüter-RONDEC-TS/EV

Tilføj overflade til varenr. (f.eks. EV / RO 80 TSB)

** Overflader:
TSB – TSBG – TSC – TSDA – TSG – TSI – TSLA – TSOB – TSR – TSSG

 


Schlüter-RONDEC-TS-IV


Schlüter®-RONDEC

Hyppigste spørgsmål

Børnehave

Hvilke væghjørneprofiler er egnede til en børnehave?

Vis svar

I dette område må der kun anvendes profiler uden skarpe kanter og med en min. radius på 6 mm – her er Schlüter®-RONDEC velegnet.

Hjørne

Hvordan afsluttes overkanten i hjørnet ved Schlüter®-RONDEC eller Schlüter®-QUADEC, hvis der kun lægges fliser halvhøjt op ad væggen?

Vis svar

Der står passende endekapper til rådighed til afslutningen af Schlüter®-RONDEC og Schlüter®-QUADEC.

Schlüter®-RONDEC

Video(er)

 


KERDI-BOARD: Køkkenarbejdsplade med fliser
Altankonstruktion: Udlægning af fliser med dræn, tætning og afkobling
Altankonstruktion: Løs udlægning af natursten på fliseklæb-mørtelpunkter
Altankonstruktion: Løs udlægning af natursten på mørtel-opklodsninger med dræn
image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?

Vigtige ekstrainformationer

om vores produkter og produktvarianter finder du her:

Schlüter-farvenøgle
Schlüter-farvenøgle

Fra "perlehvid" til "teglstensrød" – her finder du alle farver af vores produkte

Metaloverflader
Metaloverflader

Et overblik: Fra "Rustfrit stål" til "Aluminium toscana bronze"

Forklaring "Varianter"

Til en ensartet og overskuelig udformning af tabellerne anvender vi følgende symboler og forkortelser:

image image image image

= også med en længde på 3 m

= Easycut

= Easyfill

= Specialudstansning (radiusudstansning) kan leveres

 

Mål: 
H = højde
L = længde
B = bredde


Emballagebetegnelser:
PL = Euro-palleemballage
KV = kasseemballage
BV = bundtemballage (alle profiler er pakket i et bundt med 10 stk., hvis ikke udtrykkeligt anført anderledes.)
P = pakkeemballage
R = rulle
St. = stk.  


Schlüter-profiler med radiusudstansning
Schlüter-profiler med radiusudstansning

image
Schlüter®-RUMA
Schlüter®-RUMA er en bukkemaskine, der kan ensrette bøjningen af profiler med radiusudstansning.