logo

Schlüter®-QUADEC

Anvendelse og funktion

Schlüter-QUADEC er en højkvalitets-afslutningsprofil til udvendige hjørner ved flisebelægninger, og den giver god kantbeskyttelse. Profilens synlige flade danner et retvinklet yderhjørne på flisebelægningerne.

Via den integrerede fugeforbindelse ved aluminiumsprofilerne foreligger der et defineret fugekammer til flisen.

Profilerne, der kan leveres i forskellige materialer, farver og overflader, gør det muligt at afstemme belægningens udvendige kanter farvemæssigt efter flisernes og fugernes farver eller også at skabe spændende kontraster ved den dekorative udformning. Schlüter-QUADEC-E og -A harmonerer godt med bordureprofilerne Schlüter-QUADEC-FS eller Schlüter-DESIGNLINE.

Ud over profilernes dekorative virkning beskyttes fliserne i kantområdet effektivt mod beskadigelser gennem mekanisk påvirkning.

Schlüter-QUADEC af rustfrit stål udgør en særlig slidstærk kantbeskyttelse og kan derfor også anvendes som gulvafslutning, dekorativ ilægger på gulvniveau eller trappekanter.

Ved hjælp af QUADEC kan der ligeledes fremstilles afslutninger, hjørner eller sokkelafdækninger på andre belægningsmaterialer såsom tæppe, parketgulv, naturstensfliser eller epoxyharpiks-spartlinger.

For at skabe en nem og elegant forbindelse af QUADEC profilerne ved inder- og yderhjørner er det muligt at købe passende formdele samt udvalgte materialer, forbindelsesstykker og endekapper.


Schlüter®-QUADEC

Forarbejdning

 1. Profilhøjden på Schlüter-QUADEC skal vælges i forhold til flisernes tykkelse og monteringstypen.
 2. På de steder, hvor flisebelægningen skal begrænses, påføres fliselim med en tandspartel. Hvis QUADEC forarbejdes i et vægyderhjørne, flises en væg først færdig, hvorefter der påføres fliselim i hjørneområdet på den anden væg.
 3. Tryk Schlüter-QUADEC ind i limlaget ved hjælp af befæstelsesbenet med trapezformede huller og justér.
 4. Det hullede befæstelsesben udspartles med fliselim over hele fladen, og det åbne profilkammer udfyldes med fliselim.
 5. De tilstødende fliser skal lægges over en så stor flade som muligt og justeres, så den øverste kant af profilen flugter med flisen.
  Bemærk:
  For at kompensere for dimensionstolerancer i belægningsmaterialet kan profilen rykke lidt frem eller tilbage i vægområdet. I gulvområdet må profilen ikke være højere end belægningens overflade, men op til ca. 1 mm lavere.
 6. Flisen lægges til fugeforbindelsen i siden, hvilket sikrer en ensartet fuge på 1,5 mm. Ved profiler af rustfrit stål og messing udelades fuge på ca. 1,5 mm. Fugerummet fra fliserne til profilen skal fyldes fuldstændigt med fugemørtel.
 7. Sarte overflader skal forarbejdes med materiale og værktøj, som hverken forårsager ridser eller beskadigelser. Tilsmudsninger fra mørtel eller fliselim skal omgående fjernes, især ved aluminium.
 8. Der kan leveres passende hjørnestykker til inder- og yderhjørner.

Schlüter®-QUADEC

Materiale

Schlüter-QUADEC kan leveres i de følgende materialetyper:

 • E = rustfrit stål
 • V2A materialenr. 1.4301 = AISI 304
 • V4A materialenr. 1.4404 = AISI 316L
 • EB = børstet rustfrit stål
 • EP = poleret rustfrit stål
 • MC = messing forkromet
 • AE = alu natur mat elokseret
 • AT = alu titan mat elokseret
 • ACG = alu chrom skinnende elokseret
 • ACGB = alu chrom børstet elokseret
 • ATG = alu titan skinnende elokseret
 • ATGB = alu titan børstet elokseret
 • AEX = alu natur mat krydsslebet elokseret
 • AMX = alu messing mat krydsslebet elokseret
 • ATX = alu titan mat krydsslebet elokseret
 • AQG = alu kvarts grå krydsslebet elokseret
 • TS = alu strukturbelagt
 • AC = alu farvebelagt
 • C/A = MyDesign by Schlüter-Systems*
 • PQ = farvet PVC

Materialeegenskaber og anvendelsesområder:

Schlüter-QUADEC fremstilles i talrige forskellige materialer og overflader.
Om profilen kan anvendes ved kemiske eller mekaniske belastninger, skal undersøges for det enkelte behovstilfælde.
I det efterfølgende findes kun generelle henvisninger.
Schlüter-QUADEC-MC (messing forchromet) egner sig især til væghjørner og afslutninger, f.eks. passende til chromarmaturer i badeværelser. Synsflader skal beskyttes mod slibende eller kradsende belastning. Mørtel- eller fugemateriale skal omgående fjernes.
Schlüter-QUADEC-E formes af bånd af rustfrit stål V2A (materiale 1.4301) eller V4A (materiale 1.4404). Schlüter-QUADEC-E har en stor mekanisk belastningsevne og egner sig især til anvendelsesområder, hvor det er vigtigt med en god holdbarhed over for kemikalier og syrer, f.eks. inden for fødevareindustrien, bryggerier, mejerier, storkøkkener og hospitaler samt i private boliger. Alt efter forventet belastning kan man vælge mellem legeringerne materiale 1.4301 og 1.4404. Ved højere belastning, som f.eks. i svømmehaller (fersk vand), anbefaler vi anvendelsen af 1.4404.
Selv rustfrit stål af kvaliteten 1.4404 er ikke bestandigt over for alle kemiske belastninger som f.eks. salt- og flussyre samt bestemte klor- og solekoncentrationer.
Dette gælder også i nogle tilfælde for saltvands-svømmebassiner. Særlige belastninger, som kan forventes, skal derfor drøftes på forhånd.
Schlüter-QUADEC-AE/ -ACG/ -ACGB/ -AEX/ -AMX/ -ATX/ -AQGX/ -AT/ -ATG/ -ATGB (aluminium elokseret): Aluminiummets overflade er forædlet med eloxering, som ikke længere forandrer sig ved normal brug.
Synlige flader skal beskyttes mod en skurende eller ridsende belastning. Aluminium er følsomt over for alkaliske medier. Cementholdige materialer virker alkalisk i forbindelse med fugt og kan alt efter koncentration og indvirkningstid føre til korrosion (dannelse af aluminiumhydroxid).
Af den grund skal mørtel- eller fugemateriale omgående fjernes fra synlige flader, og nylagte belægninger må ikke tildækkes med folie. Ilæg profilen heldækkende i kontaktlaget hen til flisen, så der ikke samler sig alkalisk vand i hulrummene.
Schlüter-QUADEC-PQ (farvet PVC) er fremstillet af gennemfarvet hård PVC, og er modstandsdygtig over for fordrejninger og ridser. Materialet er UV-stabiliseret, men ikke vedvarende farvestabil udvendigt. Ikke egnet til hjørne- eller belægningsafslutninger med stor mekanisk belastning, f.eks. ved trinkanter eller gulvafslutninger.
Schlüter-QUADEC-AC (alu farvebelagt): Aluminiummet er tilsvarende forbehandlet og belagt med pulverlak. Belægningen er farvestabil, UV- og vejrbestandig. Synlige flader skal beskyttes mod en skurrende eller ridsende belastning.
Ved QUADEC-TS (Alu strukturbelagt) drejer det sig om overflader med naturkarakter (yderligere egenskaber, se Schlüter-QUADEC-AC).

Som en del af MyDesign by Schlüter-Systems*-serien kan Schlüter-QUADEC-AC tilpasses med 190 farver fra RAL Classic-farvepaletten, eller kan designes med digitalprint efter eget valg. (for yderligere egenskaber, se QUADEC-AC)

* Hvis du har spørgsmål om MyDesign by Schlüter-Systems, vil vores eksterne rådgivere og vores anvendelsesteknikere i salgsafdelingen gerne hjælpe dig.

Information: På grund af forskelligartede fremstillingsteknologier kan farveforskelle mellem profilerne og hjørnerne ikke udelukkes.


Schlüter®-QUADEC

Bemærk

Schlüter-QUADEC kræver ingen særlig pleje eller vedligeholdelse. Ved følsomme overflader må der ikke anvendes slibende rengøringsmidler.

Skader i eloxallagene kan kun afhjælpes ved hjælp af overlakering. Ved behandlingen med chrompolitur e.l. får rustfrit stål en skinnende overflade.

Overflader af rustfrit stål, som er udsat for påvirkning fra atmosfæren eller fra aggressive medier, bør rengøres periodisk med et mildt rengøringsmiddel. Regelmæssig rengøring sørger ikke kun for, at det rustfrie stål ser rent og pænt ud, men er også med til at sænke risikoen for korrosion. For alle rengøringsmidler gælder, at de skal være frie for salt- og flussyre.

Undgå kontakt med andre metaller som f.eks. normalt stål, da dette kan føre til rust. Dette gælder også for værktøj såsom spartler, eller ståluld, f.eks. til fjernelse af mørtelrester. Såfremt det er nødvendigt, anbefaler vi at anvende rengøringspolermiddel Schlüter-CLEAN-CP til rustfrit stål.

 


Schlüter®-QUADEC


<a name='mc'></a>Schlüter®-QUADEC-MC

Schlüter-QUADEC-MC er en højkvalitets-afslutningsprofil i forkromet messing til udvendige hjørner ved flisebelægninger og giver en god kantbeskyttelse. Den synlige overflade på profilen er et retvinklet udvendigt hjørne på flisebelægningerne.

<a name='mc'></a>Schlüter®-QUADEC-MC


Schlüter®-QUADEC-MC/EV


Schlüter®-QUADEC-MC/ED


<a name='ac'></a>Schlüter®-QUADEC-AC

Schlüter-QUADEC-AC er en højkvalitets-afslutningsprofil i favebelagt alminimium til udvendige hjørner ved flisebelægninger og giver en god kantbeskyttelse. Den synlige overflade på profilen er et retvinklet udvendigt hjørne på flisebelægningerne. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='ac'></a>Schlüter®-QUADEC-AC


 Schlüter®-QUADEC-AC MyDesign

Dette produkt er en del af vores nye MyDesign-program i forskellige varianter, så det fås i 190 RAL-Classic-farvenuancer. Alle oplysninger, f.eks. om bestillingsprocessen, er tilgængelige på vores MyDesign-hjemmeside.

 Schlüter®-QUADEC-AC MyDesign

* Tilføj højde til varenr. (f.eks. C / Q 45 A)


Schlüter-QUADEC-AC MyDesign

Vi printer profiler med dit ønskede design. Dette produkt er en del af vores nye MyDesign-program i forskellige varianter. Alle oplysninger, f.eks. om bestillingsprocessen, er tilgængelige på vores MyDesign-hjemmeside.

Schlüter-QUADEC-AC MyDesign


Schlüter®-QUADEC-AC/ED

Tilføj farvekoden (f.eks. Q 60 GS) for at fuldende varenummeret

* Farver: BW – GS – MBW – MGS – PG – QG – VG – W
** Farver: BW – G – MBW – MGS – PG – PW – QG – VG – W

Farver L = 3,00 m: BW - GS - MBW - MGS - PG - QG - VG - W

 


Schlüter®-QUADEC-ACG


Schlüter®-QUADEC-ACGB


Schlüter®-QUADEC-A/V


QUADEC-AC-EV-MBW-MGS


<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A

Schlüter-QUADEC-A er en højkvalitets-afslutningsprofil i elokseret aluminium til udvendige hjørner ved flisebelægninger og giver en god kantbeskyttelse. Den synlige overflade på profilen er et retvinklet udvendigt hjørne på flisebelægningerne. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='a'></a>Schlüter®-QUADEC-A


Schlüter®-QUADEC-A/EV


Schlüter®-QUADEC-AEX


Schlüter®-QUADEC-AT


Schlüter®-QUADEC-ATG


Schlüter®-QUADEC-ATGB


Schlüter®-QUADEC-AMX


Schlüter®-QUADEC-ATX


Schlüter®-QUADEC-AQGX


Schlüter-QUADEC-A/ED


Schlüter®-QUADEC-A/ED

* Suppler varenr. med overfl ade (f.eks. EV/Q 60 AT). ,
    Overfl ader: ACG – ACGB – AE – AEX – AMX – AQGX – 
    AT – ATG – ATGB – ATX
*** Suppler varnr. med overfl ade (f.eks. ED/Q 60 AT). 
    Overfl aden: ACG – ACGB – AE – AT – ATG – ATGB


Schlüter-QUADEC-A/EV


Schlüter-QUADEC-AC/ED


Schlüter-QUADEC-AC/EV


<a name='e'></a>Schlüter®-QUADEC-E

Schlüter-QUADEC-E er en højkvalitets-afslutningsprofil i rustfrit stål til udvendige hjørner ved flisebelægninger og giver en god kantbeskyttelse. Den synlige overflade på profilen er et retvinklet udvendigt hjørne til flisebelægningerne.

<a name='e'></a>Schlüter®-QUADEC-E

* Kan bruges til Schlüter-QUADEC-E og -EB.

Bemærk: Schlüter-QUADEC-E/-EB profiler i 14/15 mm højde fås ikke med radiusudstansning. Som supplering til 3 m-længder art.-nr. „/300“ (f.eks. Q 60 E/300).,


Schlüter®-QUADEC-EB


Schlüter®-QUADEC-EB/EV


Schlüter®-QUADEC-E/ED


Schlüter®-QUADEC-E/EV


Schlüter®-QUADEC-EB/ED


Schlüter®-QUADEC-EB/EK


Schlüter®-QUADEC-EP


Schlüter®-QUADEC-EP/E


Schlüter®-QUADEC-EP/EV


Schlüter®-QUADEC-E V4A


Schlüter®-QUADEC-EV V4A


Schlüter®-RONDEC-E/V

Bemærk: Schlüter-QUADEC-EP profiler i 15 mm højde fås ikke med radiusudstansning.


<a name='pq'></a>Schlüter®-QUADEC-PQ

Schlüter-QUADEC-PQ er en afslutningsprofil i farvet PVC til udvendige hjørner af vægge og til afslutninger ved flisebelægninger. Den synlige overflade på profilet udgør et retvinklet hjørne udvendigt. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='pq'></a>Schlüter®-QUADEC-PQ


Schlüter®-QUADEC-PQ/E

* Tilføj farvekoden, f.eks. PQ 60 BW, for at fuldende varenummeret. 
    Farver: BH – BW – PG – SP – W


<a name='ts'></a>Schlüter®-QUADEC-TS

Schlüter-QUADEC-TS er en førsteklasses afslutningsprofil af aluminium med en speciel strukturering og tekstur til ydre væghjørner og afslutninger af flisebelægninger. Profilens synlige flade danner en retvinklet udformning af yderhjørnet. Fugepinden danner et defineret fugekammer mellem flisen og profilet.

<a name='ts'></a>Schlüter®-QUADEC-TS


Schlüter®-QUADEC-TSC


Schlüter®-QUADEC-TSBG


Schlüter®-QUADEC-TSB


Schlüter®-QUADEC-TSSG


Schlüter®-QUADEC-TSG


Schlüter®-QUADEC-TSOB


Schlüter®-QUADEC-TSLA


Schlüter®-QUADEC-TSDA


Schlüter®-QUADEC-TSR


Schlüter®-QUADEC-MBW


Schlüter®-QUADEC-MGS


Schlüter-QUADEC-TS/EV


Schlüter®-QUADEC-TS/EV

Tilføj overflade til varenr. (f.eks. EV / Q 100 TSB)

** Overflader:
TSB – TSBG – TSC – TSDA – TSG – TSI – TSLA – TSOB – TSR – TSSG


Schlüter®-RONDEC-A/V


Schlüter®-RONDEC-A/V

Schlüter®-RONDEC-A/V – Kan bruges til Schlüter®-RONDEC og -QUADEC.


Schlüter®-QUADEC


Schlüter®-QUADEC

Hyppigste spørgsmål

Hjørne

Hvordan afsluttes overkanten i hjørnet ved Schlüter®-RONDEC eller Schlüter®-QUADEC, hvis der kun lægges fliser halvhøjt op ad væggen?

Vis svar

Der står passende endekapper til rådighed til afslutningen af Schlüter®-RONDEC og Schlüter®-QUADEC.

Schlüter®-QUADEC

Video(er)

 


Altankonstruktion: Udlægning af fliser med dræn, tætning og afkobling
Altankonstruktion: Løs udlægning af natursten på fliseklæb-mørtelpunkter
Altankonstruktion: Løs udlægning af natursten på mørtel-opklodsninger med dræn
image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?

Vigtige ekstrainformationer

om vores produkter og produktvarianter finder du her:

Schlüter-farvenøgle
Schlüter-farvenøgle

Fra "perlehvid" til "teglstensrød" – her finder du alle farver af vores produkte

Metaloverflader
Metaloverflader

Et overblik: Fra "Rustfrit stål" til "Aluminium toscana bronze"

Forklaring "Varianter"

Til en ensartet og overskuelig udformning af tabellerne anvender vi følgende symboler og forkortelser:

image image image image

= også med en længde på 3 m

= Easycut

= Easyfill

= Specialudstansning (radiusudstansning) kan leveres

 

Mål: 
H = højde
L = længde
B = bredde


Emballagebetegnelser:
PL = Euro-palleemballage
KV = kasseemballage
BV = bundtemballage (alle profiler er pakket i et bundt med 10 stk., hvis ikke udtrykkeligt anført anderledes.)
P = pakkeemballage
R = rulle
St. = stk.  


Schlüter-profiler med radiusudstansning
Schlüter-profiler med radiusudstansning

image
Schlüter®-RUMA
Schlüter®-RUMA er en bukkemaskine, der kan ensrette bøjningen af profiler med radiusudstansning.