logo

Schlüter®-KERDI-DS - Wellness for byggesubstansen

Den boomende wellness-kultur byder på mange nye attraktive anvendelser af fliser og natursten. Men dampbad og caldarium stiller ligesom nogle industrianlæg (f.eks. bryggerier, storkøkkener eller bilvaskanlæg) høje krav til belægningskonstruktionen. For i disse områder hersker der høje rumtemperaturer i forbindelse med høj luftfugtighed. Derfor gælder det om at beskytte byggesubstansen mod skader gennem indtrængende fugtighed i dampformet aggregattilstand - den fugtigt varme luft prøver at opnå en udligning med den køligere og tørrere luft i tilstødende lokaler. Med Schlüter®-KERDI-DS præsenterer i Bologna for første gang en samlings-tætningsbane for flisebelægninger, som samtidig fungerer som effektiv fugtspærre.

Indtil nu har planlæggere og bearbejdere i wellnessområder ofte stået foran et dilemma, da de fugtspærrebaner, der har været på markedet, ikke er egnet til en direkte belægning med fliser.
Den nye Schlüter®-KERDI-DS løser disse problemer som samlingstætning med en SD-værdi på > 100 m. Denne betyder, at banen i relation til vanddamp udviser en spærrefunktion, hvordan den råder over et 100 meter bredt luftlag. Byggefysisk gælder dette som fugtspærre. KERDI-DS er en innovativ videreudvikling af den baneformede samlingstætning Schlüter®-KERDI, som siden 1987 har vist sit værd, og hvis byggetilladelse for alle belastningsområder har været dokumenteret gennem en almen bygningstilsynsmæssig prøveattest. Også ved den nye Schlüter®-KERDI-DS drejer det sig om en polyethylen-bane i typisk Schlüter-orange, som på begge sider er forsynet med et bærevæv til forankring i fliseklæb.
Den nye tætningsbane er dog ca. dobbelt så tyk og udstyret med specielle additiver, som sikre en fugtspærrende virkning.

Banen udlægges i en hydraulisk størknende fliseklæber (fortanding: 3 x 3 mm eller 4 x 4 mm), trykkes heldækkende ind i Schlüter®-KERDI-DS, så der opnås en optimal vedhæftning over bærevævet, som forankres. Pga. den større materialetykkelse anbefales, at de enkelte baner udlægges stødt stumpt sammen. Stødene overklæbes med tætningsbåndet Schlüter®-KERDI-KEBA med min.bredden på 125 mm. Men også en overlapning på mindst 5 cm er tilladt. Som klæber i stød- og tilslutningsområder skal tætningsklæberen Schlüter®-KERDI-COLL, der hører til systemet, anvendes.
Schlüter®-KERDI-DS besidder en byggeteknisk godkendelse til belastningsklasserne A og C. Produkter er således også godkendt til anvendelsen på det erhvervsmæssige område med kemisk belastning.

Materialets hurtige bearbejdelighed uden lange ventetider mellem de enkelte arbejdstrin samt de supplerende systemartikler fra rørmanchetten til gulvafløbet KERDI-DRAIN er yderligere pluspunkter, som virksomheden fra Iserlohn fremhæver. Således tilbyder Schlüter-Systems en skræddersyet systemløsning for planlæggere og bearbejdere til alle tætningsopgaver i forbindelse med flisebelægninger.

 

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?