logo

Profiler til ekspansionsfuger

Med profilerne i Schlüter-DILEX-serien tilbyder vi vedligeholdelsesfri og funktionsvenlige løsninger for alle relevante bevægelsesfuger i flisebelægninger. Sortimentet omfatter profiltyper til bygningsfuger, feltbegrænsningsfuger, kant- og forbindelsesfuger. Alle profiler indarbejdes, efterhånden som fliselægningen skrider frem. Alt efter den mekaniske eller kemiske belastning af belægningen i det videre forløb kan vores DILEX-profiler leveres i forskellige materialeudførelser.

Skillefugeprofiler

Skillefugeprofiler er fuger, som er nødvendige af statiske og konstruktive årsager, og som inddeler bygninger i enkelte bevægelsesafsnit. De går igennem alle bærende og ikke bærende dele af en bygning og skal overtages på samme sted og i den fastsatte bredde i gulvkonstruktionen og gulvbelægningen.

Schlüter®-DILEX-BT /-BTO /-BTS

Schlüter®-DILEX-BT /-BTO /-BTS

Schlüter-DILEX-BT er en ekspansionsprofil, der er lavet af aluminium med tværfugesamlinger til en glidende teleskopisk midtersektion. Dette gør tredimensionel ekspansionsabsorbering mulig.
Schlüter-DILEX-BTO er en ekspansionsprofil i aluminium til gulv-/vægovergange. Takket være ledforbindelsen på siden af den teleskopiske midtersektion er en tredimensionel ekspansionsabsorbering mulig.
Schlüter-DILEX-BTS er en ekspansionsprofil i aluminium til montering i færdige belægninger. Takket være ledforbindelsen på siden af den teleskopiske midtersektion er en tredimensionel bevægelsesabsorbering mulig.
læs videre

Områdebegrænsningsprofiler i gulvet

Områdebegrænsningsprofiler inddeler gulv- og belægningsarealer i begrænsede områder. De kan udføres fra belægningens overflade hen til skillelaget under gulvet eller hen til isoleringens afdækning eller tætning. I døråbninger skal bevægelsesfuger placeres i gulvet og overtages i belægningen for her at reducere de optrædende spændinger og forhindre en trinlydoverførsel. Bevægelsesfuger i undergrunden må hverken lukkes til eller overdækkes med en gulvbelægning.

Schlüter®-DILEX-HVD

Schlüter®-DILEX-HVD

Schlüter-DILEX-HVD er beregnet til at forhindre sætning. Produktet integreres i pudslaget for at undgå niveauforskelle mellem to felter ved bevægelsesfugerne.
læs videre

Schlüter®-DILEX-DFP

Schlüter®-DILEX-DFP

Schlüter-DILEX-DFP er en ekspansionsprofil, der kan/skal installeres ved dørområder eller bruges til at opdele overflader på afretningslag.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EP

Schlüter®-DILEX-EP

Schlüter-DILEX-EP er en ekspansionsprofil til anvendelser i flydende eller fastgjorte afretningslag. Siderne består af stift genbrugsplast, der i top og bund er fastgjort med bløde, grå plast-ekspansionszoner.
læs videre

Områdebegrænsningsprofiler i mørtellaget

Schlüter®-DILEX-EMP

Schlüter®-DILEX-EMP

Schlüter-DILEX-EMP er en ekspansionsprofil i rustfrit stål til afretningslag. Fjeder- og not-samlingerne giver mulighed for vandret ekspansion.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EZ 70

Schlüter®-DILEX-EZ 70

Schlüter-DILEX-EZ 70 er en afspændingsprofil og en dekorativ profil med underskårede sider, der er lavet af stift pvc og et ekspansionsområde i blødt plast til brug i afretningslag. Udvidelses-segmenterne kan fjernes, så profilernes højde kan justeres i forhold til højden på monteringen.
læs videre

Schlüter®-DILEX-MOP

Schlüter®-DILEX-MOP

Schlüter-DILEX-MOP er en ekspansionsfugeprofil med riflede sider, der er lavet af stift genbrugs- pvc og et gråt, blødt plast-ekspansionsområde til brug i anvendelser i afretningslag.
læs videre

Schlüter®-DILEX-MP

Schlüter®-DILEX-MP

Schlüter-DILEX-MP er en ekspansionsfugeprofil med underskårede sider, der er lavet af stift genbrugs- pvc og et blødt plast-ekspansionsområde komplet med udvidelsesprofiler til brug, når der lægges afretningslag.
læs videre

Områdebegrænsningsprofiler i det tynde lag

Schlüter®-DILEX-KS/-KSA/-EKSB

Schlüter®-DILEX-KS/-KSA/-EKSB

Schlüter-DILEX-KS er en ekspansionsprofil med kantbeskyttelse, bestående af to trapez perforede fastgørings flige med notgang, af aluminium eller rustfrit stål, der er forbundet med en udskiftelig indsats, af blødt plast i ekspansionszone.
Schlüter-DILEX-KSA er en tilslutningsprofil med kantbeskyttelse, der består af trapez perforede fastgørings flige, af aluminium eller rustfrit stål, med en udskiftelig indsats af blød plast i ekspansionszone. Bruges i forbindelse med belægninger mod faste indbygningsdele såsom vindueselementer.
Schlüter-DILEX-EKSB er en ekspansionsprofil med kantbeskyttelse til coatinger og andre tynde gulvbelægninger. Den består af to trapez perforede fastgørings flige i siden i rustfrit stål, som er forbundet med en ikke udskiftelig ekspansionszone i blødt plast.
læs videre

Schlüter®-DILEX-AKWS

Schlüter®-DILEX-AKWS

Schlüter-DILEX-AKWS er en ekspansionsprofil med to trapez perforede fastgørings fliger af aluminium, der er forbundet til et blødt plast-ekspantionsområde.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EDP

Schlüter®-DILEX-EDP

Schlüter-DILEX-EDP er en ekspansionsprofil i rustfrit stål, som giver mulighed for vandret ekspansion via en fer- og not-samling.
læs videre

Schlüter®-DILEX-BWB

Schlüter®-DILEX-BWB

Schlüter-DILEX-BWB er en ekspansionsfugeprofil med sider af stift genbrugsplast. Det øverste af ekspansionsområdet er lavet af blødt plast og danner den 10 mm brede visuelle overflade.
læs videre

Schlüter®-DILEX-BWS

Schlüter®-DILEX-BWS

Schlüter-DILEX-BWS er en ekspansionsprofil med sider af stift genbrugsplast. Det øverste af ekspansionsområdet er lavet af blødt plast og danner den 5 mm brede visuelle overflade.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EZ 6/9

Schlüter®-DILEX-EZ 6/9

Schlüter-DILEX-EZ 6/9 kombinerer dekorativ udformning med en afspændingsfunktion til overflader af fliser og naturlige sten, som ligger i et tyndt lag klæber.
læs videre

Kantfugeprofiler

Kantfugeprofiler er bevægelsesprofiler, som begrænser gulvet og belægningen i forhold til vægge og byggekomponenter, som gennemtrænger gulvet – som f.eks. piller eller søjler. De reducerer trinlydoverførslen og optager gulvkonstruktionens bevægelser. Kantfuger må ikke lukkes til stift, idet der ellers opstår akustiske broer og indspændinger i belægningskonstruktionen.

Varianter for fugepræg er f.eks. hulkehler i gulv-væg-overgangen eller vægges indre hjørner.
De udføres for at sikre en særligt nem rengøring.

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA /-AHK-TS

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA /-AHK-TS

Schlüter-DILEX-AHK er en hulkelprofil i aluminium til indvendige væghjørner, køkkenbordplader eller hylder, som får en keramisk belægning. Den fås med forskellige elokserede overflader.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter-DILEX-EK er en todelt hjørneprofil, der er lavet af stift genbrugs-pvc og blødt plast med en not- og ferforbindelse og et integreret flisekammer. Den bruges til at fremstille vedvarende fleksible og vedligeholdelsesfrie fuger mellem gulve og vægge eller gulve og sokkelfliser.
Schlüter-DILEX-RF er en todelt hjørneprofil, der er lavet af stift genbrugs-pvc og blødt plast for at få slidstærke, fleksible og vedligeholdelsesfrie fuger mellem gulve og vægge eller gulve og sokkelfliser.
læs videre

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter-DILEX-EF er en hjørneekspansionsprofil, der effektivt absorberer ekspansion i hjørner på indervæggen og ved gulv-/vægovergange i anvendelser, hvor der ikke forventes stor ekspansion.
Schlüter-DILEX-EKE er en fleksibel hjørneprofil i én del af hårdt/blødt plast til indvendige væghjørne eller til gulv-vægtilslutningen. Profilen råder over et integreret flisekammer og kan anvendes ved ikke-svømmende belægningskonstruktioner.
læs videre

Schlüter®-DILEX-HK

Schlüter®-DILEX-HK

Schlüter-DILEX-HK er en hulkelprofil af stift genbrugs-pvc med en hulkel af blødt plast og et integreret flisekammer til væg-/gulvtilslutning. Profilen lever op til særlige hygiejniske krav og rengøringsmuligheder, som stilles til levnedsmiddelindustrien.
læs videre

Schlüter®-DILEX-HKW

Schlüter®-DILEX-HKW

Schlüter-DILEX-HKW er en konkavformet profil til indvendige væghjørner og væg-/gulvfuger i anvendelser, hvor der kun opstår en anelse ekspansion.
læs videre

Schlüter®-DILEX-HKU

Schlüter®-DILEX-HKU

Schlüter-DILEX-HKU er en hulkelprofil fremstillet helt af rustfrit stål til hygiejnisk krævende indvendige væghjørner og gulv-/vægafslutninger. Med den indvendigt liggende trapez perforede fastgørings flig kan profilen bruges variabelt til forskellige belægningstykkelser.
læs videre

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Schlüter-DILEX-HKS er et konkavt profil i rustfrit stål med et vedligeholdelsesfrit bevægelsesområde til gulv-/vægsamlinger ved keramiske flisebelægninger.
Schlüter-DILEX-EHK er en konkavformet profil i rustfrit stål til indvendige væghjørner og gulv-/vægovergange med store krav til hygiejne.
læs videre

Tilslutningsfugeprofiler

Tilslutningsfugeprofiler er bevægelsesfuger, som begrænser gulvet og belægningen i forhold til indbygningskomponenter som vindueselementer, dørkarme eller kar.

Schlüter®-DILEX-BWA

Schlüter®-DILEX-BWA

Schlüter-DILEX-BWA giver en fleksibel samling mellem flisebelagte overflader og eksisterende belægninger eller strukturer, f.eks. dør- og vinduesrammer.
læs videre

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter-DILEX-AS er en fleksibel samlingsprofil til monteringsdele såsom badekar, brusekar, dør- og vindusrammer.
læs videre

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?