logo

Keramiske industrigulve

Test bestået!

Belægninger af stentøjsfliser byder ved alle disse punkter på fremragende værdier og muliggør derudover også en individuel udformning af gulvets udseende. Alligevel holder man sig ofte tilbage, når det gælder om at montere dem i industrielle bygninger eller lagerhaller, da de ikke vurderes til at være faste nok.

En udbredt misforståelse, for hvad angår friktionsbestandighed, bestandighed over for olie, syre og lud, men også trinsikkerhed, udviser overfladerne af de keramiske plader fremragende værdier, som opfylder alle industrielle krav. Hvis man ved materialevalget vælger egnede plader med mindst 15 mm tykkelse af stentøj eller klinker, får investoren en gulvbelægning af høj kvalitet med en bred vifte af udformningsmuligheder.

Det er vigtigt, at den keramiske kvalitetsbelægning beskyttes mod formforandringer, forårsaget af temperaturbetingede udvidelses- og svindprocesser for at sikre en konstant skadesfri overflade. 

Her yder afkoblingsmåtten Schlüter®-DITRA en sikker hjælp: Når den lægges mellem det bærende underlag og flisebelægningen, neutraliserer den materialebetingede udvidelsesforskelle af de to konstruktionslag. Polyethylen-måtten er til det formål på den ene side forsynet med et bærevæv, som trykkes heldækkende ind i den fliseklæber, der er blevet lagt på underlaget.

DITRA-oversiden råder imidlertid over en kvadratisk, svalehaleformet, underskåret struktur, gennem hvilken der opstår et system af kommunikerende luftkanaler mellem vævet og måtten. Mens den fliseklæber, der er blevet udlagt på måtten, fortander sig i underskæringerne, virker kanalerne ved bevægelsesprocesser som målrettet deformerbare absorberende zoner. Spændinger, som ved udlægning fører til sprækker, revner og manglende vedhæftning, neutraliseres således.

Men Schlüter®-DITRAafkobler ikke blot de enkelte gulvlag fra hinanden, den har endnu flere funktioner. Således muliggør afkoblingsmåtten via dens luftkanaler et kontrolleret  udslip af restfugtighed fra underlaget. På den måde kan man også opnå en væsentlig forkortelse af byggetiden, da måtten allerede kan installeres på underlaget, så snart pudslaget er gangbart - i reglen efter ca. 48 timer - og således længe før den normalt påkrævede restfugtighed på f.eks. to procent ved cementpudslag er opnået. Umiddelbart efter udlægningen af DITRA-måtten kan man begynde med at lægge fliser.  
Til trods for dens tredimensionalitet reduceres belastningsbortledningen ikke, for kvadraterne, der er fyldt med mørtel, leder de optrædende belastninger umiddelbart bort i underlaget. Da DITRA fremstilles af polyethylen af høj kvalitet, har den derudover også tætningsegenskaber, så underlaget beskyttes mod indtrængende væsker.

Hvis flisebelægningen derudover lægges med vibrationsmetoden, forøges gulvets belastningsevne yderligere, da der opstår en optimal vedhæftning med en høj kompression uden hulrum. Et således flisebelagt industrigulv har desuden den fordel, at der skal indkalkuleres færre dilatationsfuger, og at underlaget derfor udviser færre fejl.

Afkoblingsmåtten Schlüter®-DITRA beskytter flisebelægningen med høj belastningsevne mod skader gennem bevægelser af underlaget, som igen beskyttes mod indtrængende fugt. Desuden forkortes byggetiden markant, og produktionsstarten flyttes frem, hvilket er til økonomisk gavn for investoren. Alt i alt byder DITRA-måtten for industrigulve på mange forskellige fordele.

Flisede industrigulve med Schlüter®-DITRA

Flisede industrigulve med Schlüter®-DITRA

Gaffeltrucks, som er læsset med tonstunge paller, kører gennem hallen, meterhøje lagerreoler strækker sig til op under loftet, og i produktionsbygningen står stanseværktøjer, ruller, presser samt andre tunge maskiner i rad og række. Den tunge last bæres kun af én ting: gulvet.
læs videre

Fliselægning på kritiske undergrunde

Fliselægning på kritiske undergrunde

Det er bare ikke pænt: Ridser i flisebelægningen. Årsagen er oftest formforandringer og ridser i undergrunden. Schlüter®-DITRA kompenserer spændinger mellem undergrunden og flisebelægningen.
læs videre

Pas på, syre!

Pas på, syre!

Beskyttelse mod syreholdige væsker er til stadighed et emne i industrien. Et anti-syre-koncept giver pålidelig og konstant beskyttelse. Vores systemløsninger står foran denne opgave. Med succes!
læs videre

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?