logo

Eksempler på opbygning

Schlüter®-BEKOTEC-THERM passer altid. Om det er nybyg eller renovering - det keramiske-klimagulv er det naturlige valg, når det gælder gulvvarme. Hvilke muligheder BEKOTEC-THERM giver, illustreres i modeleksemplerne:

 

<a name = 'Model 1'></a>Model 1 med Schlüter®-Systems</href>

Model 1 illustrerer et eksempel på renovering og energioptimering af et badeværelse i en ældre etageejendom, hvor der f.eks. er et gammelt og nedslidt terrazzo- eller flisegulv med badekar i hjørnet, og flisebeklædte vægge. De eksisterende fli- sevægge er blevet beklædt med Schlüter-Systems‘ vådrumsplader KERDI-BOARD, som med KERDI serien opfylder ETA-Danmarks vådrumskrav. Opbygningen i den nedsænkede bruseniche, hvor der før f.eks. var placeret et badekar, er udført med Schlüter- Systems‘ præfabrikerede 2 % faldelement med kuvertfald, hvori systemtilhørende afløbssæt er monteret.

Resterende gulv, som også er nedsænket i forhold til tilstødende gulv, er opbygget med min. 40 mm Kingspan Kooltherm K3 og Schlüter-Systems EN12 FK, som udstøbt bliver min. 20 mm med 10 mm varmerør. Ved denne opbygningsløsning, som overholder gældende krav til isolering mod etageadskillelse ved gulvvarme, kan opbygningshøjden inkl. fliser komme helt ned på 80 mm. Afkoblingsmåtten DITRA, som har funktionerne afkobling til underlaget, varmefordeling og vådrumssikring, er fastklæbet på pudslaget under fliserne, og er i kombination med KERDI serien en ETA-Danmark godkendt vådrumssikring.

<a name = 'Model 2'></a>Model 2 med Schlüter®-Systems

Model 2 illustrerer Schlüter®-BEKOTEC-THERM EN/P udlagt på Thermotec, hvori installationer og frem-/returløbsrør til øvrige rum kan trækkes, og med efterfølgende fliser inkl. DITRA afkoblingsmåtten og trægulv udlagt niveaufrit. Thermotec består af polystyren kugler tilsat et bindemidddel, og produktet kan udlægges i forskellige lagtykkelser og blandes efter leverandørens anvisninger til den ønskede trykstyrke, alt efter evt. krav.

Denne model er et eksempel på en renovering og energioptimering af f.eks. et lejligheds køkken-/stuegulv i en etageejendom med eksisterende støbt dæk. Thermotec materialet er udlagt i lagtykkelsen min. 65 mm, og med Schlüter®-BEKOTEC-THERM EN2520P, som udstøbt bliver min. 52 mm med 16 mm varmerør, så overholdes de gældende krav til isolering mod etageadskillelse ved gulvvarme, og en min. højde på ca. 135 mm inkl. flise/trægulv kan opnåes.

<a name = 'Model 3'></a>Model 3 med Schlüter®-Systems

Model 3 illustrerer et nedsænket badeværelse, som støder op til en gang/entre med fliser, og som har fået renoveret både vægge og gulv med Schlüter-Systems‘ innovative produkter. Væggene er beklædt med Schlüter-Systems komplette vådrumssystem – KERDI serien. Gulvet i den nedsænkede bruseniche er opbygget med et præfabrikeret ensidet 2 % faldelement med tilhørende vådrumssikring, som støder op til et systemtilhørende linjedræns sæt – gulvvarmen er fravalgt pga. tvangsudtørringen af overfladevandet, som giver store kalkaflejringer på fliserne og fugerne, og dermed forringer levetiden af materialet.

Resterende gulvflader i badeværelset og gangen/entreen er opbygget med Thermotec, og med Schlüter®-BEKOTEC-THERM-EN/P med 16 mm varmerør. Mellem pudslaget og fliserne er fastklæbet DITRA afkoblingsmåtten, som i badeværelset også fungere som ETA-Danmark godkendt membran. Ligeledes i dette eksempel efterlever opbygningen af gulvet, som bliver min. 135 mm, de gældende krav til isolering mod etageadskillelse ved gulvvarme.

image
Kontaktpersoner i Danmark

Vi hjælper dig gerne videre!

Kontakt

Carsten Eulée
Jylland & Fyn
Tlf.: +45 4024 8135 
carsten_eulee@schlueter.de

Kontakt

Bent Holm
Sjælland & København
Tlf.: +45 4024 8175
bent_holm@schlueter.de

image
Skriv til os!

Har du et spørgsmål eller forslag?